posh | people

Hoodies har en lang historie

Sponsoreret

Hoodies eller hættetrøjer, som de også bliver kaldt, er ikke ligefrem en ny opfindelse. De har nemlig været i brug i mange år. Nogle mennesker har endda en teori om, at historien om hoodies strækker sig så langt som 3.000 år tilbage i tiden.

Hvad kendetegner en hoodie?

Der er flere kendetegn ved en hoodie. En af kendetegnene for en hoodie er, at det er en langærmet sweater med en hætte.

Derudover er der ofte en lomme foran på hættetrøjen, hvor personens hænder kan puttes ind i. I hættens åbning finder du for det meste en snor, som du kan justere alt efter behov, når hætten enten er over hovedet eller hænger frit nede.

Den tidligere brug af hoodies

I de tidligere tider blev en hoodie brugt, når der skulle dyrkes sport. Grupper af personer, der dyrkede sport sammen, eksempelvis sportshold, skoleklasser m.m., spillede i en hættetrøje i samme farve for at tilkendegive, at de var på hold sammen. De havde for det meste også en eller anden form for logo på trøjen, der signalerede deres tilhørsforhold.

Hættetrøjen bevægede sig senere uden for sportshallerne og hjem i stuerne. Her blev den brugt som afslapningstøj, når der skulle hygges i sofaen om aftenen.

Nutidens brug af hættetrøjer

I dag er hættetrøjer ikke noget, der kun bæres derhjemme eller i sportshallen. Hoodies er nemlig meget moderne og er nu en stor del af gadebilledet. De bruges i alle mulige sammenhænge, og de sættes flittigt sammen med alt muligt andet tøj. Skal du være med på denne modetrend? Køb online her.

Seneste indlæg