Sådan smager du på vin som en professionel

Sponsoreret

Skal du til en vinsmagning eller til en middag, hvor der bliver drukket vin, er det en fordel, at du ved, hvordan du skal smage på vinen. At lære dette giver dig mulighed for altid at smage på vin på den helt korrekte måde. Det er måske ikke noget, du skal bruge så ofte – men det er altid godt at kunne. Derfor finder du her en guide til, hvordan du smager på vin.

Trin-for-trin-guide til vinsmagning

  • Hold altid dit vinglas nederst på stilken eller ved foden. Du bør aldrig holde på selve glasset, da varmen fra din hånd kan påvirke vinens smag.
  • Herefter skal du tage et godt kig på vinen. På den måde kan du se, hvilken type af vin det er. Desuden kan du vurdere vinens farve og klarhed ved at hælde glasset fra side til side samt holde det op mod en hvid eller lys baggrund.
  • Inden du tager en slurk, skal du slynge vinen i dit glas rundt. Det skal du gøre for at frigive vinens forskellige aromaer. Derefter kan du dufte til vinen.
  • Nu er det tid til at tage din første slurk vin. Når du tager en tår vin, skal du sprede den hen over din tunge, mens du svinger den rundt i hele din mund, så den kan komme i kontakt med alle dine smagsløg.
  • Inden du tager endnu en tår vin, bør du slappe af og se, hvordan eftersmagen er. Hvor længe blev vinens smag i din mund, og var det en behagelig oplevelse? Du kan til sidst vælge din vin baseret på disse faktorer.

Seneste indlæg