posh | people

Drinks og cocktails – hvad er forskellen?

Sponsoreret

Der er sjældent en fest eller en bytur uden alkohol i en eller anden omfang. Det kan både være den hurtige rom & cola eller den mere fancy Dark´n´stormy eller strawberry daiquiri.

Uanset hvilken begivenhed du står overfor at skulle arrangere, så vil du sikkert gerne servere drikkevarer, der smager, som om man sidder på en tjekket bar inde i indre by. Men hvad er forskellen egentlig på drinks og cocktails? Det kan du læse mere om her.

Skal det være en drink eller en cocktail?

Det kan hurtigt blive samtaleemnet til festen eller oppe i baren, hvad forskellen egentlig er på drinks og cocktails. Ved første øjekast kan de godt ligne hinanden, men det er i bund og grund indholdet i glasset, der afgør, om det er en drink eller en cocktail.

Begge typer indeholder spiritus – medmindre det er en non alcohol drink eller cocktail – og dette kan være indhold af både rom, gin, vodka eller noget helt fjerde. Det er ikke typen af spiritus, der afgør forskellen på en drink og en cocktail men derimod antallet af ingredienser.

En drink består af en enkelt type spiritus tilføjet en eller anden form for mixer som for eksempel sodavand eller juice. Dette kunne for eksempel være en gin & tonic, en vodka & juice eller en rom & cola. En drink indeholder altså kun to ingredienser.

Cocktails er derimod en smule mere sofistikerede. Disse indeholder flere forskellige ingredienser. Dette kan for eksempel være forskellige former for likører, sirupper og andre smagsgivere. Dette blandes eller shakes, inden den hældes på glas og for eksempel toppes med danskvand eller sodavand. En cocktail bliver desuden også ofte serveret med pynt, så det er i høj grad også udseendet, der bliver fokuseret på ved en cocktail.

Hos vinmedmere.dk finder du et stort udvalg af vine, spiritus, specialøl og meget mere, som du kan bruge til en kommende sammenkomst, hvor der skal serveres kvalitetsdrikkevarer.

Seneste indlæg